You are currently viewing Zâmbete durabile: Îngrijirea dinților la vârste înaintate

Zâmbete durabile: Îngrijirea dinților la vârste înaintate

Îngrijirea orală devine o preocupare tot mai mare odată cu trecerea anilor iar un motiv este că dantura îndeplinește funcții esențiale, estetice, fonetice și masticatorii, contribuind astfel la un aspect plăcut al feței, la o pronunție corectă în vorbire și la procesul eficient de masticație, toate având un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate și bunăstare. La CEC Dental Clinic, credem în zâmbete sănătoase și la vârste înaintate oferind soluții personalizate și servicii de calitate.

Afecțiuni comune și soluții pentru vârste înaintate

Printre cele mai frecvente probleme dentare odată cu înaintarea în vârstă se numără pierderea dinților, apariția bolilor gingivale și sensibilitatea dinților.

Pierderea dinților: Lipsa dinților poate afecta funcționalitatea și estetica zâmbetului, dar soluțiile moderne oferă opțiuni excelente. Reabilitările orale complete precum implanturile Straumann, oferă soluții personalizate pentru înlocuirea dinților lipsă cu un sistem de dinți ficși, în 24 de ore. De asemenea, utilizarea diferitelor tipuri de proteze, inclusiv coroane pe implanturi, coroane dentare pe dinți, fațete sau punți dentare, cu sisteme detașabile sau fixe reprezintă alternative viabile, redând pacienților încrederea și confortul.

Descoperă în articolul următor avantajele implanturilor dentare 

Bolile gingivale: Una dintre cele mai întâlnite probleme dentare la vârste înaintate sunt bolile gingivale. Gingiile inflamate, sângerânde sau retrase pot fi semne ale unor afecțiuni parodontologice. În cadrul unei consultații, un specialist va evalua starea generală a gingiilor și a țesuturilor orale. Tratamentele pot include igienizare orală profesională, tratamentul non-chirurgical al gingivitei sau intervenții chirurgicale în cazurile mai avansate de parodontită.

Citește aici 5 Sfaturi pentru Gingii Sănătoase 

Dinții sensibili: Sensibilitatea dentară poate deveni o problemă comună odată cu trecerea timpului. Eroziunea smalțului și retragerea gingiilor pot expune rădăcinile dentare, ducând la senzații dureroase la temperaturi reci sau calde. La CEC Dental Clinic, oferim planuri personalizate de tratament pentru gestionarea sensibilității dentare și întărirea smalțului care să vă aducă confortul înapoi în viața de zi cu zi.

Sfaturi pentru îngrijirea dintilor la vârste înaintate

Rutină orală riguroasă: Adoptarea unei igiene orale riguroase este esențială. Periați dinții de cel puțin două ori pe zi, folosiți ața dentară și dușul bucal pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. Citește pe Blog 5 Pasi Simpli pentru un Periaj Corect 

Vizite regulate la dentist: Programarea unor vizite regulate la dentist pentru consultații și curățări profesionale este crucială pentru menținerea sănătății orale pe termen lung.


Dietă sănătoasă: O dietă echilibrată, bogată în calciu și vitamine, contribuie la întărirea dinților și a gingiilor.


Evitarea obiceiurilor dăunătoare: Renunțați la obiceiuri precum fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot afecta negativ sănătatea orală și nu numai. Află care sunt 7 Obiceiuri Sănătoase pentru Dinți Sănătoși

În anii de aur, investiția în îngrijirea orală adecvată poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea generală și bunăstare. La CEC Dental Clinic, suntem aici pentru a vă sprijini în această călătorie, oferind soluții și servicii de înaltă calitate pentru a vă menține zâmbetul sănătos și strălucitor în fiecare etapă a vieții. Un zâmbet sănătos este cheia unei vieți fericite și pline de încredere, indiferent de vârstă!

Programează o consultație: 0759 123 368.

Lasă un răspuns