Implantologia este o ramură stomatologică apărută relativ recent, dar care, datorită cererii foarte mari de implanturi, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani. În cadrul implantologiei apar mereu noi tehnici, noi materiale, noi metode chirurgicale sau protetice menite să crească calitatea și rata de succes a implanturilor dentare. Implantologia se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă și a structurilor lor de susținere cu proteze artificiale ancorate la nivelul maxilarului.

doctor stomatolog Narcisa Calota

Care sunt etapele de inserare a implantului?

Medicul specialist va elabora un plan de tratament corect, adaptat particularităților fiecărui caz. 

  • Consultația;
  • Analize de sânge;
  • Asanarea cavitații orale (a gurii);
  • Inserarea implantului dentar;
  • Timpul de vindecare;
  • Lucrarea definitivă.

Cui îi sunt adresate implanturile?

Pentru a beneficia de implanturi pacienții trebuie să:

-           aibă gingii sănătoase;

-           os suficient pentru a ancora implanturile în maxilar – unele persoane care și-au pierdut o parte din os încă mai pot beneficia de implant dentar cu ajutorul adiției osoase;

-           angajamentul de a avea grijă foarte mare de noii dinți și de gingii – periajul zilnic și folosirea atei dentare sunt esențiale. Vizitele regulate la dentist sunt de asemenea foarte importante.

În cadrul clinicii stomatologice CEC Dental Clinic, situată într-o zonă accesibilă și centrală din sectorul 3, pe Bulevardul Unirii, echipa multidisciplinară poate crea cu ușurință un plan de tratament pentru a beneficia de implant de cea mai buna calitate, eficientizând timpul pacientului la fiecare vizită și pe durata totală a tratamentului.