Sterilizare

Cel mai eficient sistem de sterilizare

CEC Dental Clinic
CEC Dental Clinic

Un protocol de sterilizare integrat și complet cu MELAG

Un protocol de sterilizare integrat și complet cu MELAG

Clinica de stomatologie CEC Dental Clinic deține unul dintre cele mai eficiente sisteme de sterilizare care acoperă toate fazele ciclului de sterilizare, de la curățare și dezinfectare la sigilare, de la ambalarea instrumentelor până la sterilizarea propriu-zisă, reducând astfel toate erorile posibile care se pot face în timpul sterilizării.

Sterilizarea înseamnă că toate bacteriile, virușii, ciupercile și sporii sunt total distruși. În cadrul stomatologic, dentistul folosește oglinzi bucale, pensete și multe alte instrumente. Aceste echipamente trebuie să fie sterile în momentul utilizării și pentru a face asta avem un sistem complex și eficient. La CEC Dental Clinic folosim autoclav MELAG B+.

Your SMILE begins here
Your SMILE begins here

Trasabilitatea sterilizării

Trasabilitatea sterilizării

MELAtrace Pro MELAG

Cu ajutorul aplicației MELAtrace Pro se poate documenta întregul proces de decontaminare a instrumentelor și poate fi pus la dispoziția pacientului atunci când îl solicită.

Sistemul MELAtrace PRO corelează pași unici de curățare și dezinfecție ai procesului de sterilizare. Cu ajutorul unei imprimante opționale se pot genera etichete cu coduri de bare pentru a asigura o trasabilitate completă. După aplicarea codului de bare pe un instrument, se pot transfera informații despre lot direct de pe eticheta codului de bare în fișele pacientului.

Descoperă inovația

Cum se realizează sterilizarea instrumentarului în clinica CEC Dental Clinic

Decontaminarea și dezinfecția conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății
Curățarea și dezinfectarea instrumentelor în termodezinfectorul inovator MELAtherm Evolution
Completarea manuală a curățării instrumentarului și verificarea acestora la mărire de 5 ori
Ambalarea instrumentarului separat în pungi de unică folosință sigilate cu dispozitivul de etanșare compact MELAseal Pro
Sterilizarea propriu-zisă a instrumentarului, folosind un autoclav de clasă B Premium-Class
Trasabilitatea instrumentarului prin intermediul aplicației MELAtrace
Imprimarea unui cod de bare care arată data sterilizării, ora, ciclul de sterilizare responsabil pe fiecare pungă
Depozitarea instrumentelor în compartimente speciale.

Pașii MELAtrace Pro MELAG

Pașii MELAtrace Pro MELAG

Primul pas este crearea elementelor predefinite pentru încărcarea unui thermodesinfector de tipul MELAtherm. După curățare și dezinfectare, se aprobă finalizarea corectă a programului. Se utilizează elementele predefinite la primul pas pentru procesul de sterilizare. Codul de bare este alocat configurației de încărcare a sterilizatorului cu abur.

După terminarea sterilizării, se verifică jurnalul programului sterilizatorului cu abur, apoi se documentează schimbarea culorii indicatorului de lot și se furnizează aprobarea lotului de sterilizare.

Toate informațiile referitoare la decontaminare, text și grafice ale dispozitivelor MELAG și DAC Universal sunt incluse într-un raport de decontaminare greu de falsificat.

Ca ultim pas, instrumentele sunt etichetate pentru a permite trasabilitatea completă. Informațiile de decontaminare sunt transferate de pe instrumente direct în fișa pacientului.