You are currently viewing Află mai multe despre Tartrul Dentar: Origine, Cauze, Prevenție și Tratament

Află mai multe despre Tartrul Dentar: Origine, Cauze, Prevenție și Tratament

Când vine vorba de sănătatea orală, tartrul dentar reprezintă o problemă frecventă cu care se confruntă mulți pacienți. Acesta nu doar că afectează estetica zâmbetului, dar poate duce și la probleme de sănătate orală mai grave. În acest articol, explorăm originea tartrului dentar, cauzele apariției, modalități de prevenție și tratamente eficiente pentru a menține un zâmbet sănătos și strălucitor.

Originea tartrului dentar

Tartrul, cunoscut și sub numele de placa dentară mineralizată, este rezultatul acumulării depozitelor minerale pe suprafața dinților. Aceste depozite se formează atunci când placa bacteriană, o peliculă de bacterii și particule alimentare, nu este îndepărtată corespunzător. În timp, această placa bacteriană se calcifică, transformându-se în tartru.

Cauzele formării tartrului dentar

Există mai mulți factori care contribuie la formarea tartrului dentar. Printre aceștia se numără igiena orală inadecvată, alimentația bogată în zahăr și carbohidrați, fumatul, precum și predispoziția genetică. Igiena orală necorespunzătoare permite plăcii bacteriene să rămână pe suprafața dinților, facilitând astfel formarea tartrului.

Citește pe Blog 5 Pasi Simpli pentru un Periaj Corect

Impactul asupra sănătății orale

Tartrul dentar poate contribui la dezvoltarea altor probleme, cum ar fi gingivita și boala parodontală. În plus, tartrul duce la respirație neplăcută și afectează aspectul danturii.

Prevenția tartrului dentar

Prevenirea tartrului începe cu o igienă orală riguroasă. Spălarea dinților de cel puțin două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor și utilizarea aței dentare și a dușului bucal zilnic ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și previne formarea tartrului. Limitarea consumului de zahăr și vizitele regulate la dentist pentru curățarea profesională sunt, de asemenea, componente esențiale ale prevenirii tartrului dentar.

Află care sunt cele 7 Obiceiuri Sănătoase pentru Dinți Sănătoși

Tratamente Eficiente la CEC Dental Clinic

Curățarea profesională a dinților implică îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de către medicul stomatolog. Acest proces este nedureros și previne problemele dentare precum cariile și inflamația gingiilor, îndepărtând inclusiv tartrul regăsit mai profund sub gingii.

La CEC Dental Clinic oferim tratamente de igienizare dentară profesională ce includ detartraj profesional cu ultrasunete, periaj profesional cu pastă remineralizantă și Air Flow Profilactic cu AquaCare Velopex.

 

Citește mai multe despre Beneficiile Detartrajului

Tartrul dentar reprezintă o problemă comună în igiena orală, dar poate fi prevenit și tratat eficient printr-o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist. Acordând o atenție deosebită igienei orale, putem menține sănătatea dentară și zâmbetul strălucitor pentru mulți ani de acum încolo.

Pentru a preveni problemele dentare pe termen lung, nu amâna vizita la dentist. Contactează-ne pentru o consultație: 0759 123 368.

Lasă un răspuns