You are currently viewing Implanturile dentare all on 4 și all on 6

Implanturile dentare all on 4 și all on 6

Implanturile dentare all on 4 și all on 6 înlocuiesc într-o singură zi dinții superiori și inferiori. Procedura se adresează persoanelor care au majoritatea dinților lipsă și înseamnă implant dentar în toată gura.

Ce sunt implanturile dentare all on 4 și all on 6?

Implanturile all on 4/6 sunt un set permanent de dinți care arată și se simt ca dinții naturali. Termenii all on 4 și all on 6 vin din engleză și înseamnă totul pe 4 sau totul pe 6. Așadar, implanturile dentare all on 4 și all on 6 înseamnă înlocuirea dinților de pe mandibulă și maxilar. Cele 4 sau 6 implanturi sunt poziționați astfel:

Maxilar: Pe partea de sus a dinților se folosește all on 6 deoarece osul este mai moale și este nevoie de o stabilitate bună. Totodată există și un spațiu mai mare care face posibilă inserarea a 6 implanturi dentare.

Mandibulă: se folosesc 4 implanturi pentru că spațiul este mai restrâns.  

Când se recomandă implanturile dentare all on 4 și all on 6?

Înainte de a începe tratamentul, medicul stomatolog va efectua o evaluare amănunțită pentru a vă asigura că puteți beneficia de implantul dentar all on 4/6. Implantul dentar all on 4/6 este recomandat în special pacienților care suferă de parodontoză. 

Alte indicații cuprind: 

  • Pacienți care au au pierdut majoritatea dinților sau care au indicație de extracție. În aceste cazuri, implanturile pot fi inserate fără a fi nevoie de adăugare de os;
  • Pacienţi care nu au foarte mult os;
  • Pacienți care au lucrări dentare în toată gura și au început să se miște;
  • Pacienți care nu pot beneficia de implanturi dentare convenționale. 

Etapele inserării implanturilor all on 4/6

Consultație și anamneză 

Consultația cuprinde examinarea completă a gurii, inclusiv radiografii dentare pentru a examina osul maxilar și alte structuri subiacente. 

Inserarea implantului

După ce pacientul este sedat, medicul stomatolog va extrage dinții rămași și va face mici incizii în gingii pentru a modela cele patru alveole superioare și inferioare. Aceste incizii sunt locul unde vor fi plasate implanturile. Șuruburile sunt apoi plasate în osul maxilarului și se va atașa un conector. 

Ultimul pas este suturarea gingiilor și plasarea unei proteze temporare în timp ce locurile implantului se vindecă.

Recuperare

Procesul de vindecare diferă de la pacient la pacient, însă în general după operație se recomandă până la 72 de ore de odihnă și utilizarea pachetelor de gheață pentru a reduce orice umflare care poate apărea. Medicul stomatolog poate prescrie și medicamente pentru durere și prevenirea infecțiilor.

Procesul de osteointegrare durează în general între trei până la șase luni. Odată ce osteointegrarea este completă, medicul stomatolog va înlocui proteza temporară cu o proteză permanentă.

Beneficii și avantaje 

Înlocuirea setului complet de dinți cu implanturi all on 4 sau all on 6 efectuate în aceeași zi, vă va reda zâmbetul și vă va îmbunătăți sănătatea orală. 

  • Intervenție minim invazivă. 
  • Într-o singură zi poți avea dantură fixă provizorie și inserarea implanturilor dentare.
  • Se pot insera chiar și cu o cantitate mică de os natural. 
  • Fără restricții alimentare. 

Dacă va confruntați cu pierderea dinților, fie în cauza unei boli sau a unui accident, implanturilor dentare pentru toată reprezintă rezolvare optimă a dinților lipsă. În cadrul clinicii CEC Dental Clinic, beneficiați de stomatologi cu experiență în implantologie.

Lasă un răspuns