You are currently viewing Scanner intraoral

Scanner intraoral

Scanner intraoral disponibil în cadrul clinicii CEC Dental Clinic, situată în zona Unirii, cu multiple avantaje pentru pacienți. Scanner-ul oral este un dispozitiv folosit de medicii stomatologi pentru a crea modele digitale 3D ale dinților și structurilor orale ale pacientului. Mai mult, scanner-ul intraoral este complet sigur, nu emite radiații, iar procedura este nedureroasă. 

Ce este stomatologia digitală?

Stomatologia digitală înglobează tehnologii computerizate de ultimă generație, pentru a efectua proceduri dentare, și oferă o serie de avantaje pentru pacient, față de medicină dentară convențională. 

Stomatologia digitală oferă rezultate mult mai precise, previzibile, satisfăcătoare, iar pacientul va ști exact cum va arăta zâmbetul său în urmă tratamentului. Astfel, prin intermediul tehnologiei digitale, stomatologul oferă pacientului o experiență plăcută, nedureroasă, confortabilă.

Scanner intraoral

Scanerele intraorale sunt dispozitive care utilizează lasere sau senzori optici pentru a capta exact formă și conturul dinților. Dispozitivul oferă detalii precise ale țesuturilor dure și moi din zona bucală prin imagini de înaltă calitate.

Scanner intraoral avantaje 

Scanner-ul intraoral oferă multiple avantaje cum ar fi:

· scanare prin tehnologie laser – cea mai precisă tehnologie în scanarea intraorală;

· mod de scanare intraorală, scanarea amprentelor și scanarea modelelor;

· detectează cariile prin transiluminare;

· precizie înaltă de scanare, ideal pentru restaurări protetice pe dinți și implanturi;

· detectare automată a culorii dinților, inclusiv a mai multor zone de culoare pe aceeași suprafață dentară;

· ștergere activă (permite ștergerea țesuturilor moi simultan cu scanarea);

· cameră foto – permite realizarea de fotografii intraorale în scop clinic.

Amprente dentare cu ajutorul scanner-ului intraoral 

Amprenta dentară facilitează realizarea unui tratament corect pentru pacient, cum ar fi în cazul optării pentru un implant dentar sau o coroană dentară tradițională.

Amprentele dentare pot fi:

Tradiționale – presupune utilizarea unui material asemănător unui chit, introdus într-o tăviță de plastic sau metal, sub formă de U.

Digitale – folosind un scanner intraoral, care previne orice disconfort, medicii stomatologi pot captura mii de cadre ale dinților și gingiilor pacienților.

Doamna doctor stomatolog Narcisa Calotă, cu specializări în estetică dentară, master în parodontologie și în managementul serviciilor de sănătate, competență în implantologie și pedodonție; vă așteaptă de luni până vineri la cabinet.

Lasă un răspuns