You are currently viewing Coroane dentare la clinica CEC Dental Clinic, Piața Unirii

Coroane dentare la clinica CEC Dental Clinic, Piața Unirii

Coroane dentare sunt lucrări protetice, iar la CEC Dental Clinic situată pe Bd Unirii avem coroane dentare de cea mai buna calitate realizate din materiale premium, și prin tehnologii moderne digitale. O coroană dentară este un înveliș care se folosește pentru a restabili forma și dimensiunea, rezistența, dar și pentru a îmbunătăți aspectul unui dinte cu un grad mare de distrucție coronară. 

Ce sunt coroanele dentare și când se recomandă?

Coroanele dentare sunt lucrări protetice care imită forma și culoarea dinților naturali, și sunt realizate în laboratorul stomatologic, în urma amprentelor luate pacientului. Acestea acoperă în totalitate un bont sau un dinte dinte afectat cu o coroană artificială, iar rolul lor este de a repara și restabili aspectul și funcționalitatea dinților deteriorați. Coroanele dentare pot fi recomandate atunci când:

  • Forma sau culoarea dinților necesita restaurare;
  • Când s-a efectuat un tratament de canal;
  • Tratamentele de albire nu pot îmbunătății aspectul estetic al dinților;
  • Când are loc un tratament cu implanturi dentare.

Tipuri de coroane dentare la CEC Dental Clinic, Piața Unirii

În funcție de materialul din care sunt făcute există mai multe tipuri de coroane dentare. 

  • Metalo-ceramică. Acest tip de coroană dentară este format din două părți: o structură interioară metalică și un înveliș ceramic, pentru a nu fi afectat aspectul estetic. 
  • Zirconiu. Coroanele din zirconiu sunt rezistente și au și o estetică superioară.
  • Compozit. Se folosesc de obicei în perioada provizorie, compozitul fiind un material mai puțin durabil. 
  • Ceramică (porțelan). Acest tip de coroane sunt o alegere potrivită pentru pacienții cu alergii la metal, fiind și una dintre cele mai populare alegeri datorită materialului premium. 

Coroanele dentare mai pot fi clasificate și după funcționalitate. Avem astfel coroane provizorii sau temporare care sunt purtate pentru o perioadă scurtă de timp, în anumite etape ale tratamentului, până la finalizarea lucrărilor definitive. Cel de al doilea tip de coroane dentare sunt cele permanente. Coroanele dentare definitive  pot fi purtate pentru mulți ani și sunt confecționate din materiale rezistente și durabile. Acestea sunt fixate cu ajutorul unui ciment dentar puternic.

dr narcisa calota

La CEC Dental Clinic beneficiezi de cele mai bune tratamente stomatologice, efectuate în condiții de siguranță. Coroanele dentare sunt alese în funcție de nevoile și de preferințele pacienților, pentru ca la final aceștia să aibă din un nou zâmbet frumos și sănătos.

Lasă un răspuns