CEC Dental Clinic

Centru endodonție

Ce este endodonția?

Ce este endodonția?

În centrul de endodonție din cadrul CEC Dental Clinic, pacienții pot beneficia de manopere efectuate de medici cu experiență, materiale, instrumente și dispozitive performante. 

Endodonția se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor pulpei dentare. Infecțiile dentare pot apărea în urma unui proces carios voluminos sau de lungă durată. Mai pot apărea și din cauza traumei ocluzale. 

Când se recomandă tratamentul endodontic de canal?

Când se recomandă tratamentul endodontic de canal?

Tratamentul endodontic este necesar atunci când bacteriile din interiorul cavității orale invadează pulpa dentară. La CEC Dental Clinic tratamentele de canal se realizează cu ajutorul microscopului endodontic. Acesta permite eliminarea întregului țesut afectat și curățarea canalelor cu cea mai mare precizie, având o rată de succes de peste 90%.

Ce este tratamentul endodontic de canal?

Ce este tratamentul endodontic de canal?

În interiorul dintelui, sub smalț și dentină se află pulpa dentară care este formată din vase de sânge, nervi și țesut conjunctiv. Pulpa dentară se poate infecta dacă există o carie de dimensiuni mari care permite bacteriilor să pătrundă până în camera pulpară. 

Tratamentul de canal este una dintre cele mai frecvente manopere efectuate în stomatologie, și constă în eliminarea bacteriilor din canalul infectat, pentru a salva dintele și a preveni reinfecția acestuia.