You are currently viewing Albirea dentară cu laser

Albirea dentară cu laser

Albirea dentară cu laser este o procedură cosmetică care se realizează în cabinet cu ajutorul Laserului Dioda Epic X și este cea mai nouă și mai sigură modalitate de albire dentară.

Albirea dinților este cel mai cunoscut și folosit procedeu de estetică dentară. Există mai multe metode prin care ne putem albi dinții, însă cea mai indicată este albirea dentară profesională, realizată de către medicul stomatolog. Albirea în cabinetul stomatologic poate fi realizată cu laserul dentar sau folosind lampa Zoom.

Albirea dentară cu laser este recomandată deoarece:

 • se realizează în cabinetul stomatologic;
 • este o procedură simplă, nedureroasă, cu efecte imediate;
 • sensibilitatea este mult mai scăzută și cu incidență mai mică în timpul și după procedură;
 • folosește ultratehnologia laser pentru a deschide nuanța dinților;
 • este singura dovedită științific, prin imagini de microscopie, ca fiind inofensivă față de smalț;
 • efectele obținute pot fi menținute un timp îndelungat (cu respectarea instrucțiunilor primite de la medicul stomatolog).
doctor stomatolog Narcisa Calota
medic stomatolog Narcisa Calota

Cât timp se vor păstra dinții albi?

Rezultatele albirii dentare cu Laser dioda Epic X se pot păstra până la 3 ani sau chiar mai mult cu condiția controalelor periodice la medicul stomatolog (la maxim 6 luni) care va realiza igienizarea profesională (detartraj cu ultrasunete,periaj profesional, air flow)  și cu condiția evitării consumului de alimente care pigmentează dinții (ceai, cafea, vin, afine etc).

Pentru păstrarea cât mai îndelungată a dinților albi, după tratamentul de albire făcut în cabinet, se pot face acasă ședințe de albire pentru întreținere cu geluri de concentrație mica 10-16% aplicate în gutiere. Gutierele sunt suporturi din celuloid personalizate și confecționate în laboratorul de tehnică dentară după amprenta (mulajul) dinților dv.

Întregul proces de albire dentară cu laser efectuat în cabinetul stomatologic durează în general aproximativ 60-90 de minute, în funcție de numărul de aplicări ale gelului de albire și se desfășoară într-o singură ședință.

Recomandări după albirea dentară cu laser

 • dacă dinții sunt sensibili luați tratamentul medicamentos recomandat de medicul stomatolog;
 • evitați consumul de alimente sau băuturi care coloreza dinții: ceai, cafea, cola, vin, fumat etc;
 • procesul de albire continua în următoarele zile după ultima ședință de albire. Nuanță finala a dinților se va stabiliza la două săptămâni după tratament;
 • realizați periajul zilnic cu paste de dinți care păstrează culoarea albă a smalțului dentar și totodată desensibilizează;
 • reveniți la control daca dinții sunt sensibili.

Doamna doctor stomatolog Narcisa Calotă, cu specializări în estetică dentară, master în parodontologie și în managementul serviciilor de sănătate, competență în implantologie și pedodonție; vă așteaptă de luni până vineri la cabinet. Doamna doctor a absolvit cursul de specializare și vă invită să vă bucurați de beneficiile acestui laser într-o locație situată central, pe Bulevardul Unirii.

Lasă un răspuns